Roodbeen Architectuur

Kennis delen

Opleidingscentrum VN-peacekeeping in Kathmandu, Nepal. In opdracht van PUM medewerking: Hari Basukala uitvoering: Himalayan Builders

Uitgezonden door de PUM en bij een ontwikkelende aannemer in Kathmandu een concept bedacht voor een opleidingscentrum tegen een berghelling. Zij hebben het zelf verder uitgewerkt in Nepalese stijl en het gebouw is inmiddels in gebruik genomen.

Stedenbouwkundig plan in Bamako, Mali. In opdracht van PUM medewerking: Youssouf Olabissi uitvoering: Sociëté AL

Op een voormalig mango-plantage een concept ontworpen voor een nieuwe woonwijk. Gebruikmakend van de bestaande schaduwrijke mango-bomen en de introductie van een voetgangersgebied, ontstaat een prettig binnen gebied.

Herdenkingsmonument in Parakou, Benin. In opdracht van PUM medewerking: Yan Sarki uitvoering: nnb

In WO 1 zijn er veel jonge mannen door de kolonisator weggevoerd uit Afrika om als kanonnenvoer te dienen in de loopgraven. Deze rooftochten leverde in 1916 flink verzet op. Bij de huidige bevolking zijn verhalen hierover nog steeds zeer levendig en is er behoefte aan plekken om de gebeurtenissen te herdenken. In samenspraak met nazaten van verzetsstrijders, koningen, dorpsoudsten, antropologen en waarzeggers zijn er op 3 locaties monumenten bedacht in relatie tot hetgeen daar is gebeurd.

Stedenbouwkundig plan Kola bij Bamako, Mali In opdracht van PUM In samenwerking met Hélène N’Diaye Uitvoering Sociëté AL

In een maagdelijke vallei is er voor een programma van een nieuwe woonwijk een ecologische en geheel zelfvoorzienend stedenbouwkundig ontwerp gemaakt.

Boombergpad
Bekijk project

Boomkwekers
Bekijk project

Poort & Stadswoningen
Bekijk project

Pakhuiswoningen
Bekijk project

De Dijken
Bekijk project

De Vrijbuiter
Bekijk project

Chinees van Eemnes
Bekijk project

Melkpaadje
Bekijk project

Prinsenhof
Bekijk project

Op den Berg
Bekijk project

Kennis Delen
Bekijk projecten